17 nov. 2011

When life gives you lemons - scrub!


Torra händer? Fnasiga fötter? Stora porer? Glåmig hy?
Det finns en produkt för varje ändamål och visst finns det en tjusning med blanka tuber, lyxiga flaskor och glammiga burkar. Men det finns alternativ som inte kräver dyra inköp eller hyllmeter i badrummet. Istället för en hel arsenal av flaskor, tuber och burkar - vad sägs om en tur till köket? Jag tänkte tipsa om vad man kan göra med citronjuice och helt vanligt socker.

Ansikte: Fukta ansiktet med ljummet vatten. Häll rikligt med citronjuice på en bomullsrondell. Strö över en tesked socker och skrubba varsamt i ansiktet. Sockerkristallerna slipar bort torr gammal hud medan citronen fräschar upp, rengör huden och verkar sammandragande på porerna. Citron sägs även vara bra mot rynkor och pigmentfläckar, men det är i första hand den uppfräschande effekten jag själv fått uppleva. Skölj ansiktet och avsluta med en mild fuktcreme.

Händer och fötter:
Fukta händerna (eller fötterna), ta en matsked strösocker, droppa på lite citronsaft och skrubba loss. Är man mycket torr kan man tillsätta lite babyolja också. Skölj av, torka torrt och smörj gärna in.

Övrigt: Torra armbågar blir glada om man sticker ner dem i en citronhalva en stund.

Jag har precis gett både ansiktet, händerna och fötterna en omgång. Fejset och händerna är verkligen babylena och fötterna har minsann blivit lite mindre sandpapperslika de också. Jag fuskade och använde färdigpressad citron, smidigare än så blir det knappt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar