7 dec. 2011

Lucy Minerals


Sedan några år tillbaka är jag ett stort fan av mineralfoundations. Jag tycker de är mer förlåtande och lättjobbade än "vanliga" foundations. Länge var jag trogen Everyday Minerals, men så småningom började jag se mig om efter andra alternativ och jag tror det var i någon amerikansk skönhetsblogg jag snubblade över Lucy Minerals.

Lucy Minerals erbjuder fyra formulas: förutom originalet finns två olika "oil control"-varianter för fet hy, samt en "Lucy Light" för känslig hy. Idag finns 19 olika nyanser i sortimentet.

Det jag uppskattar mest med just LM's foundations är hur krämiga de känns för att vara puder. Jag tyckte det var lätt att hitta en nyans som passade mig då de anpassar sig väldigt bra efter ens hudton och de är dessutom väldigt dryga. Täckningen är god och dessutom så lätt att bygga på att concealer brukar kännas överflödigt.

Drygheten platsar dock även under minussidan, för det är lätt att överdosera om man inte är försiktig. Jag upplever också att de inte-så-smickrande porerna kring näsan framhävs om jag är för ivrig med kabukin. Som de flesta andra foundations i löspuderformat dammar de också. Att dra på sig finkläderna innan sminket kan få förödande konsekvenser och ett tunt lager puder täcker snabbt hela mitt sminkbord.

Jag brukar mest använda min LM-foundation under vinterhalvåret då huden är torrare, för även då jag använder en oil-controlformula upplever jag annars att jag blir ganska blank i ansiktet efter några timmar. Dock tycker jag den funkar väldigt bra ovanpå en grund av Balm Shelter, vilket är mitt bästa knep att ta till när jag lägger en partymakeup som behöver hålla natten lång.

LM foundations kommer i 30-gramsburkar och kostar $12 stycket. Det går även att beställa små provburkar för $2 styck. En provburk beräknas räcka för ungefär en veckas användning. Frakten baseras på beställningens storlek, men jag har för mig att den brukar vara helt överkomlig. Förutom foundations erbjuder LM bland annat ett gäng ögonskuggor, finishing powders och lite annat smått och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar