13 dec. 2011

Weleda Birch Body Scrub

Birch Body Scrub från Weleda beskrivs som en kombinerad peeling och duschlotion, med vaxpärlor av karnauba- och bivax som ska massera huden och öka blodcirkulationen utan att varar uttorkande. Aprikoskärnolja verkar återfuktande medan utdrag av björkblad ökar hudens elasticitet. Weleda rekommenderar att man använder en gång i veckan för att inte skada frisk hud.

Jag upplever att Birch Body Scrub gör sitt jobb riktigt bra. Scrubkornen känns skönt riviga och effektiva utan att för den skull vara så många att det känns som att duscha i grus. Jag är verkligen helt kass på att beskriva dofter, men jag tycker det doftar friskt av lime och något som kanske skulle kunna vara björk?
Min bästa beskrivning är nog att det doftar lika fräscht grönt som färgen på förpackningen.

Om jag ska lyfta fram några nackdelar är det att det liksom inte löddrar så mycket som man skulle kunna önska av en duschkräm. Å andra sidan finns det kanske risk att mer lödder skulle förta själva peeling-effekten. Det lite snålt tilltagna löddret gör dock att det går åt lite extra produkt vid varje användning.

Weleda Birch Body Scrub kommer i en tub om 150 ml som kostar omkring 140 kronor och finns att köpa lite varstans på webben, hälsokostaffärer, stormarknader samt Kicks och Åhléns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar