22 jan. 2012

The Body Shop: Chocomania

Den 25:e januari lanserar The Body Shop en limited-edition serie under namnet Chocomania. Som namnet antyder rör det sig om produkter med doft av choklad. Sju produkter ingår i serien: body lotion, shower cream, body butter, body scrub, lip butter, fast tvål samt en presentpåse med fyra fasta tvålar.


Jag har provsniffat och provsmörjt lite grann med bodybuttret, som förutom kakaosmör även innehåller bland annat bivax, sheasmör, honung och olivolja. Som vanligt när det gäller TBS kropssmör rör det sig om en tjock och ganska fet kräm som tar en stund på sig att absorberas av huden. Eftersom min hud är knastertorr denna vinter kan man nästan höra ett "sluuurp" när huden suger åt sig av de återfuktande ingredienserna. TBS utlovar att detta bodybutter ska återfukta i 48 timmar, men riktigt sån marathonverkan upplever jag åtminstone inte på mig.

Däremot känns huden mjuk och len åtminstone sisådär 24 timmar efter applicering. Dock känns det som en fet hinna över hyn en ganska bra stund efter att jag smörjt in mig, så det är inget jag rekommenderar om man tänkt slänga på sig kläderna snabbt efter duschen.

Doften är chokladig. Utifrån förpackningens utseende hade jag förväntat mig en kraftig doft av mörk choklad, men jag upplever snarare en söt doft av mjölkchoklad - den påminner litegrann om Cocoa Butter-serien eller Brazil Nut som fanns en gång i tiden. Jag tycker ändå Chocomania är ett trevligt tillskott i TBS-familjen, då jag gärna använder något annat än fruktiga- och blommiga dofter nu på vinterhalvåret. Just body buttret tror jag inte hamnar på inköpslistan, men jag ska kolla in duschkrämen eftersom just utbudet av duschkrämer (inte duschgelé!) varit ganska torftigt hos TBS ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar