16 jan. 2012

Lime Crime Carousel Gloss


Jag har ju redan avslöjat att i samma veva som jag satte ihop månadens önsk passade jag på att klicka hem en av produkterna jag suktat efter. Det var naturligtvis Carousel Gloss från Lime Crime som gjorde mig snurrig av habegär! Den 4:e januari gjorde jag min beställning och den 12:e trillade det in ett sött lilarandigt paket i min brevlåda - ungefär en veckas leveranstid alltså.


Jag valde det vackert röda glosset Candy Apple att bli min första produkt från LA-baserade Lime Crime. Trots att jag kikat runt på mängder av swatches var jag i ärlighetens namn aningen skeptisk - inte kan väl ett läppglans ge så mycket färg och lyster på en och samma gång? Jojomen, det kan det visst! Enligt produktinfon är Carouselglossen semi-opaka, men jag upplever nästintill full täckning på mina läppar. Förpackningen är kitschigt charmig och applikatorn har en smal och stabil tipp som gör det möjligt att hålla sig innanför munnens konturer vid applicering. Glosset har en framträdande vaniljdoft, men jag upplever inte att den smakar och doftar särskilt länge när jag väl bär det på läpparna.

Hållbarheten är helt okej, men naturligtvis är det inte särskilt mycket kvar efter en hel måltid. Eftersom pigmenteringen är så hög förblir läpparna ganska röda även när själva glosset skavts av. De gånger jag hittills hunnit använda det har det lämnat en jämn och fin färg efter sig så det stör mig inte särskilt mycket. Den största svagheten är istället att det lätt blöder en del utanför läppkonturerna. Det är möjligt att det kan förhindras genom att använda en läppenna först, men jag tycker att det känns som ett onödigt extramoment när det i övrigt inte behövs.

Lime Crime Carousel Gloss finns i fem nyanser (bland annat blått och guld!), kostar $17 och går att klicka hem från Lime Crimes egen hemsida!

Vilket är ditt favoritläppglans? Har du några erfarenheter från Lime Crime? Berätta gärna i kommentarsfältet!

3 kommentarer:

  1. Åh det där vill jag ha! Ser så fint ut.

    SvaraRadera
  2. Kashaya: Det är grymt :)

    Kerstin: Ja, det är en godbit!

    SvaraRadera