17 jan. 2012

TBN glitter och MAC samples

Det är inte bara läppglans som letat sig hem till mig från andra sidan Atlanten. Strax före jul hade The Body Needs rabatt på hela sortimentet (40% om jag inte minns fel) och då passade jag på att shoppa lite glitter och MAC samples. Den 21:e december hade jag lagt min order och den 29:e fick jag besked om att mitt paket skickats. I början av förra veckan fick jag mitt paket, ungefär tre veckors leveranstid med andra ord. Nå, nu har det ju visserligen varit julhelger och säkert ett ökat tryck i och med rean, men ändå.

Tre glitter fanns med i min beställning, tillsammans med två av deras mineralskuggor och två prover på MAC-pigment. Även prov på läppstiftet MAC Red samt prover på Painterly Paint Pot och Fix+ spray fick följa med i beställningen, smidigt att kunna shoppa MAC-prover när det är långt till närmsta disk!

Ska vi ta och kika lite på glittren först då kanske, de är förresten godkända att använda runt ögonen:


Holo-black var lite av en besvikelse. Det ser mest svart ut, med någon enstaka flash av blått, grönt eller rött emellanåt. Inte alls så magiskt som jag föreställt mig, men över en mörk sotning kanske det kan funka. Hologram är mycket finare i verkligheten. På bilden ovan ser det mest silvrigt ut, men i solljuset vaknar det till liv och gnistrar vackert. Wish On a Star ser vitt ut i burken, men på huden reflekterar det i guld som ni ser. Lite mindre disco-effekt och mer användbart även till diskreta sminkningar. Bilden nedan saknar skärpa helt och hållet men ger en lite bättre bild av själva glittret.


TBN-skuggorna och MAC-pigmenten ser ut såhär swatchade på bar hud:
Golden Olive är precis som namnet antyder en gyllene olivgrön och jag som älskar gröna skuggor är mycket nöjd med mitt köp. Dessutom råkade jag visst beställa dubbla upplagor av den, vilken tur va?! Teal är inte så tokig den heller, jag kan faktiskt tänka mig att para ihop den med den olivgröna vid något tillfälle. Båda pigmenten ger ordentligt med färg, men jag reagerade på att de var lite smuliga när de kom ur burken - som om de varit utsatta för fukt och klumpat sig lite. Det märks dock inte på huden. Smoked Gold är en rökig grå som skimrar lite i guld, just guldtonade skuggor som inte är gula är något jag saknat i min samling så den här var verkligen välkommen. Shimmers Gold är en typisk highlighterskugga, vit bas som skimrar i ljust guld. Den verkar användbar då det går att bygga täckningen från skirt till mer opakt.

Efter flera års hamstrande av små burkar med pigmentsamples kan man kanske tro att jag börjat få nog, men jag är fortfarande löjligt förtjust i mina små burkar och använder lösa pigment minst lika ofta som jag använder pressade skuggor. Det här är andra gången jag beställde TBNs mineralskuggor och hittills har jag bara positivt att säga om dem. Förutom det där med leveranstiden då kanske...

1 kommentar:

  1. Förstår att du är besviken på holo black, den borde ha mer holo i sig med det namnet. MAC pigmenten är urläckra, dom kokar du säkert ihop något urtjusigt med :)

    SvaraRadera