14 feb. 2012

Juice Beauty

I december trillade ju det här paketet in hos mig och efter att ha använt produkterna i drygt sex veckor är det nu dags att presentera dem lite närmare. Jag har använt produkterna enligt instruktionerna 1-2 gånger dagligen, med undantag för den exfolierande masken som jag använt en gång i veckan.

Under de här veckorna tycker jag mig se en förbättring av min hud, med färre blemmor och mer lyster. Ibland har jag dock upplevt huden lite väl fet och jag skulle nog behöva något som verkar sammandragande på porerna, men så var ju det här också ett färdigt kit och egentligen inte anpassat efter just min hud. Överlag tycker jag att Juice Beauty har hög kvalitet på sina produkter. Förpackningarna är fräscha om än ibland lite opraktiska och vissa av priserna kan kännas lite väl "juicy" för min studentplånbok. Jag är dock inte främmande för att testa fler delar av utbudet när budgeten tillåter och tycker det känns trevligt att kunna bjussa fejset på ekologiska produkter.

Juice Beauty hittar man i Sverige hos Skincity, men jag länkar här nedan vidare till Juice Beautys egna produktsidor där det finns lite mer ingående info om innehållet i produkterna.
Cleansing Milk
Denna tvålfria rengöringsmjölk med bland annat certifierat ekologisk juice från vit druva och hallon ska göra rent på djupet och avlägsna makeup medan den vårdar normal, åldrande och känslig hy.

Jag tycker inte att den gör sitt jobb med att ta bort smink ordentligt, för att avlägsna ögonmakeup behöver jag ta till en annan remover. Däremot rengör den resten av ansiktet ordentligt utan att kännas alltför uttorkande.

Pumpen gör det lätt att dosera och formulan är mer krämig än mjölkig. Den doftar behagligt örtigt/grönt  och är ganska dryg - trots att jag använt den 1-2 gånger dagligen över sex veckor har det gått åt mindre än en femtedel av innehållet. Flaskan innehåller 200 ml och kostar cirka 220:-

Nutrient Moisturizer
Fuktkrämen innehåller även den bland annat ekologisk juice från vit druva, samt juice från morot och aloe. Essentiella fettsyror ska stärka och skydda och bidra till en frisk, slät hud. Vid applicering värms krämen mellan handflatorna innan den stryks över ansikte, hals och dekolletage.

Krämen sjunker snabbt in i huden utan att lämna en otäck hinna efter sig och jag upplever att den återfuktar min hud bra. När jag applicerat krämen på kvällen kan jag ibland uppleva huden i ansiktet ganska fet på morgonen efter, men jag tycker inte att den gör mig blank när jag använder den under dagen. Doften är fräsch och grön även här, men stannar inte kvar på huden särskilt länge.

Förpackningen är en glasburk med skruvlock och det känns inte helt optimalt att behöva skopa upp krämen med fingrarna. Dock är konsistensen tjock och "smörig", så en pumpflaska kanske inte fungerat i det här fallet. Burken innehåller 50 ml och kostar 390:-Hydrating Mist
Denna fuktspray innehåller bland annat ekologisk juice från röd och vit druva samt aloe, havre och en rad antioxidanter. Den är lämplig för alla hudtyper och sprayas på rengjort ansikte under dagen för att pigga upp och återfukta.

Jag gillar verkligen fuktsprayer och har tidigare använt mig av The Body Shops varianter med vitamin E och C. Juice Beautys Hydrating Mist fungerar utmärkt som en snabb fuktboost och är väldigt skön att ha inom räckhåll vid många långa timmar framför datorn. Den ger naturligtvis inte lika mycket effekt som fuktkrämen ovan, men den piggar upp och svalkar skönt för stunden.

Till skillnad från TBS vitamin C-spray blir jag inte blank av JBHM så det är egentligen fritt fram att spraya på så mycket jag känner för. Den smälter inte heller bort min makeup, men å andra sidan förbättrar den inte direkt hållbarheten heller.

 Doften är lite mer påtaglig i sprayen än hos övriga produkter, jag gissar att det kanske kan vara ylang ylang som ger den lite kryddiga tonen. Doften dröjer sig kvar en stund i ansiktet, men det stör mig inte. Själva spraymunstycket ger en fin och jämn dusch som hamnar där den ska. Flaskan innehåller 200 ml och kostar cirka 220:-

Green Apple Peel Sensitive
Utvecklad speciellt för känslig hud är det här en exfolierande mask som innehåller fruktsyror från bland annat äpple, citron och vit druva. Masken används en gång i veckan då den appliceras rikligt på rengjord hy och verkar i upp till tio minuter. Den ska reducera missfärgningar och fina linjer samtidigt som den ger huden en hälsosam lyster.

Det står i produktinformationen att man kan uppleva en stickande/pirrande känsla samt rodnad i huden när man använder masken, och det stämmer verkligen. Just på grund av rodnaden brukar jag använda masken på söndagseftermiddagar när jag vet att jag inte behöver gå ut bland folk på ett tag. Det kan ta någon/några timmar innan rodnaden lägger sig. Att huden reagerar tolkar jag som ett tecken på att syrorna verkar och jag upplever absolut inget obehag i samband med användandet. Det finns en variant med "Full Strength" också, vilken jag är både nyfiken och lite skraj att testa. Sensitive-masken är effektiv nog för mig.

Nackdelen med denna mask är doften. Den doftar inte alls lika behagligt som de övriga produkterna, utan mer surt och skarpt (men så innehåller den ju också syror!). En gång i veckan står jag ut med doften, men den är verkligen inte mysig. Masken påminner om bananpuré i både färg och konsistens och kommer i en glasburk precis som fuktkrämen. En burk innehåller 50 ml och kostar 390:-

1 kommentar:

  1. Rengöringsmjölken känns spännande, jag är på jakt efter en ny rengöringsmjölk! Just nu använder jag en tvål från LUSH som heter Coal Face, mycket bra men kan vara lite uttorkande när man är så torr som jag är nu :)

    SvaraRadera