3 mars 2012

Matrix Biolage Colorcarethérapie Schampo & Balsam

Matrix Biolage Colorcarethérapie Schampoo & Conditioner innehåller vårdande hibiskus, citrus och sojaprotein och ska skydda hårfärgen mot sol och fria radikaler. Schampot ska återfukta och skydda medan balsamet ge glans och "vibrancy". Förra månadens Glossybox innehöll både schampo och balsam ur serien och jag har använt mig av dem sedan dess.

Jag uppskattar verkligen doften på Biolage-produkterna. Den känns lätt och fräsch. Konsistensen på både schampo och balsam är ganska tjock och det krävdes mycket vevande och skakande på mina små provflaskor innan jag fick ut någon produkt.

Schampot löddrar inte speciellt mycket och det krävs två schamponeringar innan det känns som att håret är rent. Balsamet känns desto drygare och är lätt att applicera. Mina små provflaskor á 50 ml har räckt 4 veckor och det verkar fortfarande vara en del kvar. Tilläggas bör kanske att jag inte tvättar håret dagligen utan försöker hålla nere tvättarna till 2-3 gånger i veckan.

Jag upplever att de här produkterna är skonsamma mot min hårbotten. Mitt hår som tenderar att bli fett nere vid rötterna ganska snabbt håller sig fräscht i 2-3 dagar. Däremot tycker jag inte att de är särskilt återfuktande, vilket produktinfon faktiskt utlovar. Håret känns rent, men samtidigt strävt och glanslöst - och det är inte okej. Några fullsize-produkter ur den här serien är inte aktuella för mitt badrum.

Matrix Biolage Colorcarethérapie säljs endast hos frisörsalonger och 250 ml-flaskor kostar cirka 130:- stycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar