8 apr. 2012

The Body Shop Warming Mineral Mask

Warming mineral mask från TBS ska med hjälp av kaolinlera, eteriska oljor och tång göra rent på djupet samtidigt som den verkar mjukgörande på huden. Den är enligt produktinfon bäst lämpad för fet eller kombinationshud, men ska passa alla hudtyper och används lämpligen en gång i veckan.

I butik fick jag rådet att använda masken i duschen då den ska appliceras på rengjord, fuktig hud. Ett generöst lager ska appliceras (undvik som vanligt ögon och mun) och sedan verka i fem minuter innan det sköljs av med ljummet vatten. Masken blir varm direkt vid kontakt med fuktig hud och första gången kändes det faktiskt ganska otäckt. Nu tycker jag snarast det känns behagligt och det är lite trist att värmen avtar relativt snabbt under de fem minuter masken verkar. Tuben med snäpplock är lätt att hantera även med fuktiga händer och masken är tillräckligt tjock för att inte rinna av ansiktet innan det är dags att skölja.

Jag uppskattar verkligen den kryddiga doften från de eteriska oljorna. Bland ingredienserna syns bland annat ingefärsolja och kanelolja och doften är skarp nog att dröja sig kvar på huden en god stund efter dusch. Även om huden faktiskt känns både ren och mjuk efteråt är det främst den behagliga upplevelsen under själva användningen som gör att jag återkommer till masken gång på gång.

En tub innehåller 100 ml och kostar 165 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar