26 apr. 2012

Mádara Ecobody Moisturising Body Lotion


Mádara, som är ett ekologiskt hudvårdsmärke från Lettland, var det märke ur mars månads Glossybox jag såg mest fram emot att testa. Mádaras produkter är certifierade med Ecocert, vilket påverkar både innehåll, tillverkning och paketering.

På min lilla testtub står det "body lotion for all skin types", men när jag söker på produkten är min närmsta träff den produkt som säljs som "Moisturising Body Lotion" och är anpassad för normal till torr hud. Jag utgår från att det är samma produkt som avses, med viss reservation.

 MBL innehåller bl.a. jojoba och algextrakt och ska verka fuktgivande och uppfriskande på huden. Rekommenderad användning är att massera in över hela kroppen dagligen, efter bad eller dusch.

Själva krämen är behaglig i konsistensen och rinner inte av huden när man klickat ut den. Samtidigt absorberas den snabbt och även om den har en lenande effekt på mina torra armar känns huden inte riktigt mättad. Doften kan närmast beskrivas som "grön". Jag tycker den för tankarna till nyslaget gräs medan min sambo bestämt hävdar att den doftar avokado. Hursomhelst är doften mild och jag får föra näsan väldigt nära huden för att känna något av den.

Det är svårt att säga mer om den här produkten. Doften är okej, verkan är okej - men mer spännande än så är det egentligen inte.

150 ml kostar cirka 150:- hos t.ex. eleven, jordklok eller shopping4net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar