5 apr. 2012

Missha M Perfect Cover B.B Cream

I höstas beställde jag några prover på en B.B Cream från Missha. Jag använde två av dem, men resten föll i glömska. Tills nyligen, då jag passade på att göra slut på de återstående proverna. Nu har jag köpt en liten tub via ebay och de senaste veckorna har det varit min B.B Cream jag sträckt mig efter allt oftare.

Vad är då en B.B Cream? Då många säkert är bekanta med begreppet blir det ingen lång lektion här, men en kort sammanfattning kan vi väl kosta på oss. BB Cream kan utläsas "Blemish Balm" eller "Beblesh Balm" och är vanligt förekommande i Asien. Senaste året har den börjat lanseras på bred front här i västvärlden och flera kända kosmetikföretag har lanserat sin egen variant. En BB Cream framställs som hudvårdens motsvarighet till en schweizisk armékniv och fyller en rad funktioner på en och samma gång. Den kan fungera som solskydd och foundation, bleka pigmentfläckar, motverka rynkor, ge lyster, behandla blemmor osv. *slut på sammanfattning*

Missha M Perfect Cover B.B Cream har SPF 42 och fungerar utmärkt som substitut för foundation då det är lätt att bygga ett täckande resultat. Konsistensen är ganska tjock men appliceringen går lätt med en vanlig foundationpensel. Jag har en ljus nyans, no. 21, som smälter in väl i huden och ger fin lyster. Jag har inte märkt av att den oxiderar något under dagen, men framåt eftermiddagen kan det vara bra att ha ett puder eller blottingpaper till hands. Huruvida den gör till eller från på rynkor och pigmentfläckar låter jag vara osagt, men som foundation med hög SPF fungerar den strålande. Många foundations tenderar att framhäva mina porer kring näsan, men Missha trollar nästan bort dem helt och hållet. Största nackdelen är doften som jag tycker påminner om parfymerade sollotions och faktiskt är ganska påträngande.

Min tub på 20 ml kostade omkring 60-70 kronor hos en väl ansedd sydkoreansk säljare på ebay.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar