17 apr. 2012

Penslar från Lauren Luke

Nu när mina penslar och borstar är alldeles nybadade tänkte jag passa på att visa upp några av dem här i bloggen. En gång i tiden levde jag mer eller mindre i tron att "borste som borste" och tyckte att just makeupverktyg var så himla tråkigt att lägga pengar på. Så klickade jag hem en blendingborste från Sigma och fick en riktig aha-upplevelse. Egentligen säger det sig själv att rätt verktyg för rätt uppgift gör jobbet miljarder gånger enklare - det är ju högst sällan man ser en snickare försöka såga med en skruvdragare.

Penslarna som youtubefenomenet Lauren Luke (klicka här för att läsa hennes egen berättelse) varit med och valt ut håller hög kvalitet till lågt pris och går att beställa här. Frakten ligger på cirka £4. För närvarande finns åtta olika penslar och borstar i shoppen och jag har sex av dem. Jag har använt dem nästan dagligen sedan jag fick hem dem för ett halvår sedan och tycker verkligen att man får mycket verktyg för pengarna. Jag presenterar dem här i samma ordning som bilden ovan.

Foundation brush £6.00
En rundad borste i syntethår. Formen på borsten gör det lätt att komma åt överallt,  som i ögonvrån och vid näsvingarna till exempel. Borsten är ganska lång och tjock, vilket gör den skön att hålla i och lätt att manövrera. Själva borsthuvudet är kompakt med bra stuns som gör det lätt att jobba in foundation i huden. Lämpar sig bäst till flytande foundations och andra krämiga produkter.

Tapered blending brush £4.50
En mjuk konisk borste i gethår. Perfekt att tona ut skuggor med, eller för skir applicering över hela ögonlocket. Jag använder den även till att highlighta under ögonbrynen. De långa fluffiga borsten gör det lätt att åstadkomma ett naturligt resultat, men den lämpar sig inte för precisionsarbete.

Blending eye shadow brush £4.50
Gethårspensel som påminner mycket om tapered blending brush, men har kortare och mer kompakt borsthuvud. Jag använder den för att packa på skugga över hela locket och att tona skuggor med. Ger inte lika mjukt resultat som tapered blending brush, men är lättare att kontrollera och smetar inte ut färgerna när jag tonar ihop två skuggor.

Flat eye shadow brush £4.00
Platt, rundad gethårspensel med ganska korta borst. Lämpar sig bäst för att packa på skuggor och highlighters med ett mer intensivt resultat. Fungerar både för lösa pigment och fasta skuggor och har ett ganska styvt bortsthuvud som gör det lätt att kontrollera var färgen hamnar.

Pencil brush £3.25
En ganska styv gethårspensel med avsmalnande topp som gör det lätt att applicera skugga i globlinjen eller längs med nedre fransraden. Perfekt för finlir!

Angled liner brush £3.25
En snedskuren pensel i styvt syntethår, lämplig för brynskugga eller eyeliner. Jag tycker den är i lite smalaste laget för att funka till ögonbrynen, men till eyeliners i kräm- eller gelform passar den ypperligt!

Jag har alltså använt mina borstar nästan dagligen i ungefär ett halvår och har varit noga med att hålla dem rena och fräscha. De har hållit formen genom tvätt efter tvätt och hittills har jag inte varit med om att någon av dem fällt ett enda strå.

Jag har ingen erfarenhet av att jobba med dyrare proffsverktyg från MAC eller liknande, men för den som är intresserad av att utöka sin verktygslåda för en billig peng skulle jag verkligen rekommenderar penslarna från Lauren Luke.

Vilka är dina favoritverktyg framför sminkspegeln?

2 kommentarer:

  1. Det låter ju som väldigt prisvärda borstar, kan vara värda att kolla upp :)

    SvaraRadera
  2. Ann-Sofi: Absolut! Jag har som sagt ingen erfarenhet av proffsborstar, men de här är riktigt trevliga att använda :)

    SvaraRadera