4 maj 2012

e.l.f. High Definition Powder


High Definition Powder från e.l.f. är ett löspuder vars syfte är att softa ner fina linjer och "småskavanker". Det finkorniga pudret appliceras över hela ansiktet som avslutning på makeupen. Enligt e.l.f. lämpar sig HDP både för vardagligt bruk såväl som framför kameran.

Den svarta plastdosan, som är ganska stor, öppnas med skruvlock och under locket döljer sig en puderpuff som vilar på det smarta sifterlocket. Själva pudret är vitt och mycket finkornigt. Det lönar sig att ta det försiktigt med appliceringen - överdosering ger lätt ett blekt, mjöligt resultat. En liten mängd räcker och smälter fint in i huden.

Jag har en tendens att bli blank i t-zonen under dagen, men tycker att vanligt puder ger för "pudrigt" resultat. Då passar HDP utmärkt eftersom det kontrollerar blänket utan att ge ett platt resultat. Precis som utlovat tonar den ner fina linjer och även porerna kring näsan upplevs mindre efter ett svep med HDP. En riktigt varm kväll på dansgolvet håller det dock inte glansen borta och framför kameran fungerar det bara så länge du inte använder blixt. Pudret reflekterar nämligen blixtljuset lite väl bra, med resultatet att ansiktet lyser upp och blir likblekt på bild.

En dosa innehåller 8 gram produkt, men det är å andra sidan 8 väldigt dryga gram.

HDP kostar i dagsläget 63 svenska kronor och finns alltså att köpa hos e.l.f. På det hela taget är det här en schysst budgetprodukt, den gör vad den ska - men den gör det inte fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar