17 juni 2012

The Body Shop Shea Beautifying Oil


Beautifying Oil från The Body Shop är en torrolja för både kropp, ansikte och hår. Enligt produktinfon ska den vara lätt att applicera, absorberas snabbt och ge ett sammetsmjukt resultat med lyster och naturlig spänst. Applicering görs enligt TBS med fördel på lätt fuktig hud, innan kroppslotion eller ansiktskräm. Beautifying Oil innehåller kukulnötolja, sötmandelolja och marulaolja och  finns i dofterna Shea, Coconut, Moringa, Olive, Chocomania, Satsuma, Sweet Lemon, Mango.

Beautfying Oil kommer i små nätta flaskor (100 ml) som lätt ryms i handväskan eller necessären. Efter att ha vänt och skakat min flaska rejält verkar det som att locket är tätt nog för att undvika spill under transport, men flaskan blir lite kladdig när man använder oljan så jag skulle nog inte låta den skramla omkring fritt i favoritväskan.

Jag har använt oljan med doft av shea - en söt, nötig doft. Bäst tycker jag oljan passar till kroppen och jag brukar smörja in den på så gott som torr hud efter dusch. Oljan absorberas snabbt och ger både väldoft och fin lyster, även på nyrakade ben (utan att orsaka minsta kli eller svid!). Den lena känslan sitter i hela dagen, medan doften och lystern till stor del klingat av lagom till läggdags.

Till håret fungerar oljan ok, men inte mer. Mitt eget hår är torrt i topparna och fett närmast skalpen, så jag passar mig noga för olja nära hårbotten. Någon (om jag bara kunde minnas vem!) tipsade om att använda oljan som en hårkur över natten och tvätta ur den på morgonen, men eftersom mitt eget hår just nu är knallrött i topparna är jag inte jättesugen på att lägga mig med kladdigt hår och riskera att vakna upp i ett inferno av rödflammiga sängkläder.

I ansiktet har jag bara testat oljan som hastigast - och visst absorberas den snabbt och ger lyster även där, men hur mycket jag än gillar doften föredrar jag något mildare i fejjan.

Priset för en flaska är 155 kronor, vilket känns lite i saftigaste laget med tanke på de små flaskorna - trots det är jag fasligt sugen på ytterligare en doft, mango och kokos ligger bra till båda två.

1 kommentar:

  1. Nice!
    i follow you on bloglovin,
    follow me back? xx

    SvaraRadera