5 juni 2012

Lily Lolo Mineralfoundation


På vinterhalvåret föredrar jag flytande foundations som känns mer förlåtande än puderprodukter mot torr hud. Under de varmare årstiderna gillar jag däremot mineralfoundations i puderform eftersom jag upplever att de håller glansiga partier i schack och inte glider omkring på huden under klibbiga sommardagar.

I början av året lanserades brittiska mineralmärket Lily Lolo på bred front här i Sverige via Apoteksgruppen. Lily Lolos mineralfoundation beskrivs som ett lättapplicerat finmalet puder med byggbar täckning. Det är fritt från parabener, innehåller solskyddsfaktor 15 och ska dessutom vara högpresterande och "vattenresistent". Lily Lolo testar inte sina produkter på djur.

Jag gillar Lily Lolos mineralfoundation. Det är verkligen lätt att bygga upp täckningen efter behov och det sitter på plats hela dagen. En del mineralfoundations tenderar att se antingen mjöliga eller alltför skimriga ut i ansiktet, men jag tycker Lily Lolos variant ger ett fint naturligt resultat. Om man har väldigt fet hy bör man nog följa upp med ett transparent puder för fixera makeupen, och de med torrare hy måste komma ihåg att återfukta ordentligt innan applicering - men det gäller för de flesta mineralprodukter jag testat.
I jämförelse med min mineralfoundation från Lucy Minerals (som jag skrivit om här) upplever jag att Lily Lolo är lite mindre "krämig" samt lättare att dosera. Jag känner på mig att det här kommer vara en trogen vän i sommar!

Lily Lolos mineralfoundation finns i 18 nyanser och kommer i en 10-gramsburk med praktisk sil i locket. Priset verkar variera mellan återförsäljarna - omkring 250:- tar de flesta (189:- hos brallis.se).
En lista över återförsäljare finns här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar