23 aug. 2012

Skinfood Good Afternoon Peach Green Tea BB CreamKoreanska Skinfood gör makeup, hud- och hårvård utifrån "livsmedelsbaserade ingredienser" och erbjuder produkter såsom "Herb Salad Toner" och "Peach Sake Sun Lotion". Under samlingsnamnet "Good Afternoon BB Cream" hittar vi en rad olika BB Creams anpassade efter olika behov. Jag valde Peach Green Tea, som ska kontrollera glansighet och ge en naturligt matt finish.

Nyansutbudet är skralt och består bara "Light Beige" och "Natural Beige" - men för mig brukar det fungera att välja den ljusaste nyansen, så även i det här fallet.

Ytterförpackningen charmade mig vid första ögonkastet, samtidigt som det faktiskt känns lite onödigt att stoppa ner en tub i en kartong. Krämen i sig är ganska tjock, men smälter snabbt in i huden. En liten klick räcker lång väg. Jag tycker det är lättast att använda en foundationpensel för ändamålet, den ni ser på bilden kommer från Lauren Luke (läs mer här). Täckningen är lätt till medel, försöker man bygga på mer än så upplever jag att den mest glider omkring på huden och inte riktigt vill sätta sig.

Finishen är till en början toppen: naturligt matt, utan att bli platt - men lagom till eftermiddagen upplever jag att t-zonen börjar bli blank trots att jag inte har överdrivet fet hy. Jag löser det genom att fixera med ett mineralpuder, vilket också ger den där extra täckningen jag önskar. Med tanke på att just den här BB-varianten är särskilt utformad för att ge matt finish känns det dock ganska misslyckat.

Till sist måste jag också nämna doften. Jag tycker att den söta persikonyanserade doften är ganska trevlig, även om jag egentligen inte ser någon poäng i att parfymera makeup. Det mesta av doften klingar dock snabbt av och jag störs inte av den under dagen.

Jag kommer troligen använda upp min tub, men jakten på den perfekta BB:n fortsätter.
En tub innehåller 30 gram och jag betalade cirka 60 kr för den hos den här ebay-säljaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar