23 sep. 2012

e.l.f. Studio Cream Blush: Heart Breaker

 Ett av mina favoritrouge är elf's krämrouge i nyansen "Heart Breaker". Krämrogue är egentligen lite missvisande, för formulan är snarare svampig och lätt gummiaktig. Enligt produktinfon ska detta rouge på huden omvandlas till ett sammetslent puder som ger långvarig färg utan att bli fet. Den oljefria formulan ska se naturlig ut och ge ett vackert glow åt alla hudtyper.

Förutom att formulan då alltså inte känns speciellt krämig tycker jag Studio Cream Blush lever upp till vad som utlovas. Den smälter perfekt in i huden utan att vare sig skimra eller platta till hudtonen. Pigmenteringen är skir, men går lätt att bygga i flera lager. Jag brukar applicera med hjälp av fingrarna eller en stöpplingsborste.Om jag ska anmärka på något tycker jag förpackningen är onödigt stor och klumpig. Den ligger visserligen skönt i handen, men varför allt detta extramaterial i dosan? Själva rouget är nämligen inte större än själva öppningen, som dessutom känns onödigt smal och gör det lite meckigt att komma åt ordentligt med pensel eller spatel (inga fingrar i burken!).
Nyansen "Heart Breaker" är ljust rosa med lätt persikoton som jag tror gör sig bäst på oss med väldigt ljus hy. En burk innehåller 15 gram produkt och kostar drygt 70 kronor hos e.l.f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar