19 sep. 2012

L'Oréal Paris Nude Magique BB CreamL'Oréals bidrag i BB-djungeln ska vara en ultralätt kräm som ger fjäderlätt täckning för naturligt resultat. "Smarta" pigmentkapslar som frigörs vid kontakt med huden ska bidra till att krämen passar alla hudtoner. Upp till 24 timmars fukt utlovas även. Nude Magique BB Cream innehåller SPF 12, kommer i en tub á 30 ml och finns i två nyanser: Medium och Fair. Priset är cirka 159:-

Själva formulan är ganska rinnig och mjölkvit, med pigmentkapslarna som små gryn i krämen. Kapslarna spricker när krämen appliceras på huden - och det är väl här min tveksamhet till den utlovade magin vaknar på riktigt. Jag har testat en ljusaste av de två (?!) nyanserna, men trots det är krämen både för mörk och för gul för att ge ett naturligt resultat på mig. Täckningen är verkligen fjäderlätt, men den bidrar faktiskt till att huden ser aningen jämnare ut. Trots den uppenbara mismatchen bet jag ihop för att testa hållbarheten och den utlovade fukten. Hållbarheten visade sig vara helt okej även om jag kunde skönja vissa tendenser till glans i t-zonen vid dagens slut. Däremot upplevde jag inte ett uns av någon fuktgivande egenskap.

Om denna BB-kräm åtminstone varit aningen "smart" eller erbjudits i fler nyanser kan jag tänka mig att den skulle kunna fungera bra som en primer. Däremot är den alldeles för snål med fukten för att kunna liknas vid en tonad dagkräm. Nu hamnar den istället någonstans i ett ingenmansland med oklar funktion och syfte. Trist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar