4 okt. 2012

Prime Time

Det är inte särskilt roligt när ögonsminket man ägnat tid och tålamod att få till bara efter någon timma ligger i fula veck på ögonlocket. Det är de naturliga oljorna på huden som ställer till det och gör att sminket börjar glida omkring. Det är inte heller speciellt kul när ögonskuggan som ser så sprakande ut i förpackningen bara ger en lätt slöja av färg på ögonlocket. Vilken tur då att det finns hjälp att få!

Många av er använder säkert redan primer under övrig ögonmakeup men jag skulle ändå vilja slå ett slag för dessa små under(haha!)verk. En bra primer jämnar ut hudtonen på ögonlocket, ger en hållbar bas för ögonskuggor och -pennor att fästa i, och ger samtidigt lite mer "oopmh" i färgerna.

Jag har använt mig av en drös olika ögonprimers genom åren, men här är de jag har hemma just nu. e.l.f. Mineral Eyeshadow Primer är ett bra budgetalternativ, Urban Decays Primer Potion är smått legendarisk och var tidigare min favorit innan jag fastnade för Too Faced Shadow Insurance som jag upplever som mer lättjobbad och mindre uttorkande. Den lilla hylsan från Urban Decay följde med Naked-paletten, men originalstorleken utgörs numera av en tub, precis som "Sin" på bilden - en skimrande variant av UDs Primer Potion.

"No need to preach to the choir" heter det ju, så jag ska bespara er en hel uppsats i ämnet ... men om någon önskar närmare jämförelser/information kring produkterna ovan är det bara att hojta till!

2 kommentarer:

 1. Jag använder UD Primer potion, älskar den! Kan inte använda någon ögonskugga utan primer då den lägger sig i veck efter några timmar, inte så snyggt :/ När min stora UD primer är slut (om typ tio år! dryg är den) vill jag pröva en ny bara för att se vad mer det finns på marknaden :) Ett tips är att man kan använda sin ögonskuggsprimer som ansiktsprimer, jag brukar ha lite runt näsan just för att min foundation behöver lite extra hjälp där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också "beroende" av primer under ögonskuggor, trodde inte att det skulle göra så stor skillnad innan jag testade :)
   Har aldrig använt ögonprimer i ansiktet, men det måste jag såklart testa - tack för tipset!

   Radera