1 okt. 2012

The Body Shop All-In-One BB Cream

Jag fortsätter jakten på den perfekta BB-krämen och nu har turen kommit till The Body Shops All-In-One BB Cream, som påminner en hel del om L'Oréals variant jag skrev om nyligen. All-In-One BB Cream innehåller även den pigmentfyllda kapslar som ska frigöras vid kontakt med huden. Den ska då anpassa sig efter hudtonen, ge lätt till medel täckning, en jämn finish och fukt i 24 timmar.

Jag upplever formulan något fastare än L'Oréals version, men fortfarande rinnig. De små pigmentkapslarna löses snabbt upp vid kontakt med huden, men jag kan inte påstå att de anpassar sig särskilt väl efter min hudton. I vanlig ordning är det den ljusaste nyansen (01) jag testar och den är aningen för mörk på mig. Jag hade kanske kunnat komma undan med det om det inte varit för att den även är för gul. Nyans 02 har en kallare ton, men är tyvärr ännu mörkare.

Förutom den uppenbara nyansskillnaden applicerar krämen fint i ansiktet och framhäver varken porer eller fina linjer. Den känns verkligen naturlig (m.a.o. inte alls) i ansiktet och jämnar ut hudtonen en aning, men täcker inte fräknar eller andra märken. Trots missmatchen har jag testat krämen hemma under några dagar och jag vill inte påstå att den ger särskilt mycket fukt - och verkligen inte under 24 timmar.

För den med normal hy som råkar matcha någon av de tre nyanserna kan jag tänka mig att All-In-One BB Cream fungerar som en tonad dagkräm eller primer, men jag kan inte påstå att den lever upp till de förväntningar jag har på en produkt som kallar sig BB-kräm.

En tub innehåller 25 ml och kostar 195 kronor.

4 kommentarer:

 1. De flesta BB-creams som inte är från Asien är typ samma som en färgad dagkräm, och 195 kr för det tycker jag är för dyrt - speciellt när den inte är bra på att återfukta.
  Jag tycker det är jättesvårt att hitta en BB-cream som passar för mig då de alltid är alldeles för mörka för mig. Hittills har jag bara hittat en och det är Missha Perfect Cover i #13.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om att det inte känns värt att lägga 200 på en produkt som liksom är "sådär". Just det där problemet med för mörka krämer verkar vara vanligt, märkligt att det inte satsas på fler nyanser - det saknas ju även alternativ för de med riktigt mörk hy!
   Jakten efter den perfekta BB'n går vidare :)

   Radera
 2. Synd, jag var sugen på BodyShops försök, kanske mest för att den vore enkel att få tag på. Nej fasen, det blir till att skumma igenom ebay.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Body Shop är ofta generösa med prover, så du kan ju alltid gå in och be om en liten burk om du är nyfiken. Men ja, ebay är en guldgruva. Jag brukar handla av RubyRubyshop som har fräscha varor, bra priser och schysst leveranstid!

   Radera