18 okt. 2012

The Body Shop Nutriganics Softening Cleansing Gel

The Body Shops serie Nutriganics är certifierat ekologisk och rekommenderas till hud som börjar visa de första tecknen på åldrande. För knappt ett år sedan skrev jag om ögonkrämen ur denna serie, vilken jag fortfarande använder regelbundet.


Softening Cleansing Gel beskrivs som en gelé som blir olja på huden. Den ska ta hand om såväl makeup som smuts och även vara effektiv på vattenfast makeup. Den är dessutom fri från parabener och silikoner. Softening Cleansing Gel masseras in på torr hud och sköljs sedan bort med ljummet vatten.

Jag har sällan tid eller ork att hålla på att mecka med en särskild rengöring till ögonen, även om jag vet att det brukar rekommenderas. Detta brukar resultera i att jag antingen får rengöra ansiktet två gånger för att känna mig ren, eller att jag använder en alldeles för stark produkt som svider i ögonen och torkar ut huden. Sedan en månad tillbaka är Softening Cleansing Gel min bästa vän. Jag brukar använda en klick motsvarande en ärtas storlek till hela ansiktet. Till en början känns det som att gelen inte ska räcka till hela ansiktet, men efter en kort stund märker jag hur sminket börjar lösas upp. När jag tillsätter lite vatten blir oljan mjölkig och går lätt som en plätt att skölja bort - till och med ögonsminket följer med. Efteråt känns huden ren och smidig utan att vara uttorkad.

Tyvärr finns inte Nutriganics Softening Gel med på TBS svenska hemsida och jag har inte fått någon respons på det mail jag skickat för att undersöka om det betyder att produkten är utgående eller om den bara inte hunnit läggas till på hemsidan ännu. En tub innehåller i alla fall 100 ml och jag vill minnas att den kostade omkring 180-190 kronor.

Uppaterat: I The Body Shops nyöppnade webbshop anges priset 175:- för den här kalasrengöringen!

2 kommentarer:

  1. Den låter som en riktigt toppenrengöring!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag älskar den! Har läst några recensioner som menar att den inte rengör ordentligt, men på mig har den fungerat toppen. Har testat att följa upp med en fuktad bomullstuss ibland och har då inte upptäckt några kvarglömda sminkrester i ansiktet :)

      Radera