6 nov. 2012

This or That Makeup Tag


Både Kerstin (Skimmerskuggan) och Lina (Make it Fab) bjöd nyligen på en lista: This or That Makeup Tag - och jag tänkte att det kan vara kul att haka på!

Rouge eller solpuder? Rouge! Eftersom jag är så himlans ljus i hyn har jag svårt att komma överens med solpuder.

Läppglans eller läppstift? Läppstift - så länge jag har spegel till hands. På språng är läppglans enklare och mer förlåtande.

Läppbalsam/cerat eller läppsmör? Läppbalsam.

Matta eller skimrande ögonskuggor? För bara några månader sedan hade "skimrande" varit självklart. Måste jag välja blir det skimmer, men jag tycker det är fint att kombinera.

Gel, flytande, kräm eller kajal (eyeliner)? Egentligen pennor, men eftersom jag ständigt verkar försnilla mina pennvässare använder jag nästan bara mina gelliners. Pensel och gelliner är lite pilligare, men samtidigt lättare för precisionsarbete tycker jag

Foundation eller concealer? Foundation. Concealer använder jag nästan bara om jag ska vara extra festfin.

Flytande eller puderfoundation? Beror på hudstatus. På vintern/när jag är torr använder jag flytande. Känner jag mig fet/på sommaren blir det nästan alltid pudervarianten. Ibland går jag all in och använder båda delar samtidigt.

Neutrala eller dramatiska ögon? Dramatiska! Till vardags använder jag nästan bara Naked-paletten, men brukar ta i med eyelinern för att skapa lite drama. Till fest däremot: ju mer färg desto bättre!

Fasta ögonskuggor eller pigment? Fasta om jag måste välja, för enkelhetens skull. Pigment brukar dock bjuda på svårslagen lyster och intensitet.

Vattenfast eller -löslig? Vattenlösligt, tycker inte vattenfast är värt besväret.

Penslar, svampar eller fingrar? Penslar.

Puder-, kräm- eller flytande highlighters? Föredrar kräm. Puder ser lätt just "pudrigt" ut på mig och en del flytande highlighters har en tendens att rinna. Använder highlighter ytterst sällan, men en krämvariant kan jag använda lite överallt i ansiktet: på brynbenet, som bas på ögonlocket, på kindbenen, på amorbågen... etc.

Vore kul att veta vad ni föredrar, svara gärna i kommentarsfältet!

3 kommentarer:

 1. Rouge eller solpuder? Helt klart rouge, jag och min überbleka hud kommer inte överens mes solpuder

  Läppglans eller läppstift? Läppstift, älskar läppstift men gillar inte läppglans

  Läppbalsam/cerat eller läppsmör? Läppbalsam, känns lättast :)

  Matta eller skimrande ögonskuggor? Matta ögonskuggar, fast det är svårt att hitta matta ögonskuggor som har bra pigment

  Gel, flytande, kräm eller kajal (eyeliner)? Geleyeliner, har en från Maybelline som är jättebra. De fungerar även på vattenlinjen så det är jättebra tycker jag :)

  Foundation eller concealer? Foundation, orkar oftast inte använda concealer.

  Flytande eller puderfoundation? Ska jag något speciellt och vill ha extra täckning blir det flytande. Annars är favoriten bb-cream toppat med mineralfoundation, väldigt bra täckning utan att det känns eller ser kakigt ut

  Neutrala eller dramatiska ögon? Dramatiska, älskar starka färger :)

  Fasta ögonskuggor eller pigment? Pigment, fasta ögonskuggor blir oftast inte lika pigmenterade på ögonlocken som lösa ögonskuggor. Älskar speciellt "indie-märken" så som Fyrinnae.

  Vattenfast eller -löslig? Vattenlösligt, är för lat för vattenfast :P

  Penslar, svampar eller fingrar? Beror på vad det gäller, för ögonskuggor/puder är det penslar som gäller men för flytande foundations är svampar (liknande beauty blender) jättebra.

  Puder-, kräm- eller flytande highlighters? Brukar oftast komma ihåg på slutet att jag ska ha highlighter och då är det helt enkelt lättast med puder, fast jag tycker oftast att kräm/flytande är snyggast

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du ville dela med dig av dina svar!
   Jag håller med om att en bb-cream toppad med mineralfoundation är en riktigt bra kombo för hållbar täckning :)

   Radera