23 jan. 2013

Natuvive Sea Buckthorn Vitamin C

Natuvives serie Sea Buckthorn Vitamin C har ju hängt hemma i badrumsskåpet några månader nu, även om jag bara hårdtestat den under en dryg månad. Serien innehåller olja från havtorn och är anpassad för normal/kombinerad hy. Enligt produktinfon ska produkterna skydda huden mot yttre påverkan genom att stärka hudens naturliga motståndskraft, vilket ska resultera i intensivt återfuktad hy med ny spänst och lyster.


Sea Buckthorn Day Cream Vitamin C återfuktar inte riktigt i den utsträckning jag skulle önska. Jag har typisk kombinerad hy, men under de kalla vinterveckorna tenderar den att bli aningen torr och då räcker inte den här dagkrämen till. Någon märkbar spänst och lyster tycker jag mig inte heller se. Den är åtminstone inte uttorkande och känns lätt och behaglig på huden så den kanske får komma fram igen vid mildare väder. Doften är ganska stark och frisk - jag tycker den påminner om yoghurt och är ganska trevlig, men den som är känslig för doft bör passa sig. Att parfymera produkter för ansiktet känns dessutom ganska onödigt.

Sea Buckthorn Night Cream Vitamin C innehåller AHA från sockerrör som ska stimulera hudens cellförnyelse. Doften är densamma som i dagkrämen, men nattkrämen känns aningen mer återfuktande. Något resultat från AHA-syran har jag däremot inte lagt märke till. Både dag- och nattkräm kommer i små glasburkar - fina, men lite opraktiskt i närheten av hårda handfat och badrumsgolv. Burkarna innehåller 50 ml och kostar cirka 179:- stycket.

Sea Buckthorn Cleansing Mousse Vitamin C är en rengöringsmousse i praktisk pumpflaska av plast. Den känns mild och krämig mot huden samtidigt som den effektivt avlägsnar makeup och lämnar en ren känsla efter sig. Jag blev glatt överraskad när jag insåg att den biter även på kraftigare ögonmakeup. Dessutom är den dryg. Doften är aningen lättare än krämerna. En flaska innehåller 150 ml och kostar cirka 85:-

Sea Buckthorn Face Peel Vitamin C är en peelingkräm med havtorn, vitamin C och ekologiska peelingkorn. Det här är en skön skrubbkräm med skönt riv som känns effektivt utan att för den skull riva upp hela ansiktet. Även här är doften lite mildare än i de två första produkterna. En tub innehållande 50 ml kostar cirka 80:-

Jag fastnade inte för serien som helhet och den utlovade lystern upplever jag alltså inte. Däremot gillar jag både moussen och peelingkrämen skarpt och har fortsatt använda dem även efter testperiodens slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar