6 mars 2013

NYX Provocateur Mascara


NYX Provocateur Mascara ska separera fransarna och ge dem volym i hela 24 timmar utan att smeta eller smula. Borsten går att skruva upp på två sätt. Steg 1 har en vidare öppning så att borsten kan fånga upp mer produkt och därmed ge ett intensivare resultat. Steg 2 har alltså en smalare öppning som ger mindre färg och lättare applicering - perfekt för den nedre fransraden och för att separera fransarna.

Jag har använt Provocateur under några veckors tid och jag får lov att erkänna att den faktiskt håller vad den lovar. Även vid en riktigt lång dags slut sitter mascaran kvar där jag applicerade den - utan tendenser till pandaögon. Appliceringen fungerar också som utlovat; steg 1 ger en mer dramatisk effekt och kräver en lätt hand för att inte bli för mycket. Steg 2 passar de nedre fransarna och eliminerar eventuella klumpar från steg 1. Den marknadsförs inte som en tubmascara, men jag tycker att den beter sig väldigt likt en sådan. Det lättaste sättet att tvätta bort den är genom att använda ljummet vatten och då släpper den fransarna i små sjok som bara lämnar minimala spår kvar kring ögonen.

Det enda jag har att invända mot Provcateur är att det följer med lite väl mycket produkt på borsten i steg 1, samt att den redan börjat kännas lite torr. Kanske är det så att mer luft tränger ner i hylsan i och med att man liksom öppnar och stänger förpackningen dubbelt så ofta tack vare de två stegen.

Provocateur innehåller 9 g produkt och kostar omkring en hundring i svenska webbshoppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar