28 mars 2013

Oriflame Tender Care

Den här lilla pralinen har jag haft i min ägo sedan jul, men det är först de senaste veckorna jag börjat ägna den någon riktig uppmärksamhet. Min första tanke var att det här var ett snyggt förpackat vaselin, men det visade sig vara en något orättvis jämförelse.

Enligt produktinfon är det här en universalvårdande kurcreme som mjukgör och lugnar torr eller irriterad hud. Den är tänkt att användas på irriterade områden över hela kroppen. Krämen kommer i en tjusigt rosa liten plastburk med skruvlock och innehåller 15 ml.

Ja, det här är en liten universalprodukt. Jag har främst använt den till läppar, armbågar och nagelband - men även för att punktbehandla torrfläckar i ansiktet. Ett generöst lager Tender Care på läpparna över natten gör underverk på mina torra, fnasiga läppar. Till skillnad från vaselin känns inte TC kladdigt på huden utan absorberas snabbt, samtidigt som det känns vårdande.

Jag är i vanliga fall inte speciellt förtjust i krämprodukter på burk, det känns inte helt hygieniskt. Den här burken har dessutom en ganska liten öppning och man får liksom sticka ner ett finger för att fiska upp produkt. Även om krämen faktiskt är dryg tycker jag ändå att 15 ml är lite väl snålt tilltaget för en produkt anpassad att användas lite här och var över hela kroppen. Samtidigt förstår jag att en såhär krämig produkt skulle vara svår att klämma ur en tub, och det lilla formatet gör den lätt att slänga ner i handväskan. Katterna låter dessutom hälsa att burken är alldeles lagom stor och lekvänlig, vilket resulterar att jag får gräva fram den bakom soffan titt som tätt :)

Tender Care kostar 115 kronor hos Oriflame.
Har ni någon "universalprodukt" att rekommendera?

1 kommentar:

  1. De som jag använder som universalprodukter är Lush Lemony Flutter, Rose Salve eller vad den nu heter :) de tycker jag är bra. Jag har även TC från Oriflame hemma med :)

    SvaraRadera