7 mars 2013

TBS Scents of the World: Amazonian Wild Lily

Doftserien Scents Of The World från The Body Shop innehåller 100% ekologiska essenser och naturliga doftextrakt. I serien finner vi dofter från vaniljblomma, körsbärsblom, jasmine, ros och vattenlilja. Dofterna finns i form av eau de toilette, parfymolja, duschgel och lotion.Amazonian Wild Lily beskrivs som en "krispig" doft inspirerad av känslan i djungeln strax efter ett regn och mixar vattennoter med blomdoft.

Jag har en otränad näsa som lätt blir förvirrad när den träffar för många dofter på en och samma gång. Något jag därför uppskattar med TBS dofter är att de allt som oftast är rena och okomplicerade. Det gäller även den här doftserien. Amazonian Wild Lily känns verkligen grön och ren. När jag först provsniffade den kom jag att tänka på en blomsteraffär med nyvattnade liljor - och det är ju faktiskt så nära en regnvåt djungel jag någonsin varit.

Jag använder edt:n och upplever att den dröjer kvar förvånansvärt länge på huden. Vid läggdags igår kunde jag fortfarande känna en svag doft vid handloven. Det här är en doft jag gärna bär till vardags och jag tror den kommer kännas ännu mer rätt om några veckor då våren och den första grönskan gör sitt intåg.

50 ml edt kostar 265 kronor.

2 kommentarer:

 1. Älskar denna, tycker den är så fantastiskt mjuk och mysig samtidigt som den är riktigt fräsch! Skippa bodylotion i samma serie dock, maken till flytande och klistrig kräm har jag aldrig testat :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja "mysig" är en bra beskrivning av den här doften!
   Men lotionen, den ska jag passa mig för - tack för tipset :)

   Radera