12 apr. 2013

Clarins Beauty Flash Balm

Jag gick igenom gömmorna och hittade en gammal trotjänare från Clarins. Det här är min andra eller tredje tub av den smått legendariska Beauty Flash Balm - "askungekrämen" som den kallas.


Enligt produktinfon ska Beauty Flash Balm ge ett exceptionellt skönhetslyft och minimera alla tecken på trötthet. Ansiktsdragen ska därmed genast se piggare, mjukare och ungdomligare ut. Dessutom ska BFB ge ett långvarigt och otroligt vackert makeup-resultat.

Ett tunt lager av krämen ska strykas - inte masseras - på rengjort ansikte. Om man även tänkt sminka sig ska detta göras omedelbart efter att krämen applicerats. Krämen kan också användas som ansiktsmask 2-3 gånger per vecka.

Ja, Beauty Flash Balm ger faktiskt ett omedelbart synligt resultat. Jag upplever att fina linjer och porer blir mindre framträdande samtidigt som hudtonen blir något jämnare och får en lätt lyster. Jag skulle däremot inte vilja kalla det ett "exceptionellt skönhetslyft" - det är ju inte som att folk vänder sig om efter en på gatan. Det "otroliga" makeup-resultatet kommer inte heller direkt ur tuben, men BFB är onekligen en effektiv primer som verkligen håller sminket på plats tills jag väljer att tvätta bort det. Trots att jag tenderar att bli blank i T-zonen behöver jag inte bättra på med puder under dagen/kvällen.

Några svagheter har ändå Beauty Flash Balm. Den främsta är doften. Den doftar starkt, även en ganska lång stund efter applicering. Doften är inte äcklig, men just i ansiktet tycker jag inte att starka dofter hör hemma över huvud taget. Ytterligare ett minus är att den känns som en tunn hinna över huden, vilket det ju också är. Råkar man dessutom applicera aningen för mycket kräm smular den lätt vid beröring.

Jag använder BFB vid speciella tillfällen då jag vill känna mig extra fin och säker på att sminket håller. Därför har jag också överseende med svagheterna. Jag har även använt den som ansiktsmask och dessutom provat att använda den över en längre tid, men upplever inte att den gör någon långsiktig skillnad för min hud. Den är dyr men dryg och askunge-effekten är i mina ögon i alla fall tillräckligt påtaglig för att jag antagligen kommer köpa produkten igen.

En tub innehåller 50 ml och kostar omkring 400 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar