24 apr. 2013

Idun Minerals Foundation

Möt Jorunn, min nya bästa vän!
Tidigare i år lanserade Idun Minerals ytterligare fyra foundationnyanser, däribland Jorunn som beskrivs som en "extra ljus foundation med neutral underton". Eftersom jag ofta tvingas inse att även den ljusaste nyansen av en foundation inte är tillräckligt ljus för mig blev jag naturligtvis intresserad av Jorunn.

Enligt Idun Minerals produktbeskrivning har deras foundation en högpigmenterad, silkeslen och mjuk formula för en naturlig finish. Mineralerna ska smälta in i huden och ge ett jämnt och fint resultat som sitter hela dagen.

Det här är ren och skär perfektion i mina ögon. Nyansen är tillräckligt ljus för mig och smälter in i min hud alldeles strålande bra. Det är lätt att bygga upp en fin täckning och resultatet blir verkligen naturligt- varken pudrigt eller blankt. Dessutom sitter den där den ska hela dagen, samtidigt som den är lätt att tvätta bort på kvällen. Alla mineralfoundations jag stött på tidigare har haft en naturlig solskyddsfaktor - och Idun Minerals är inget undantag med sin SPF 15.

Jag vet att en del irriterar sig på att den tjusiga förpackningen är ganska otymplig, och visst känns den kanske lite onödigt kantig. I övrigt är den dock praktiskt utformad med ett smart sifterlock under det yttre locket. Jag har använt mig av Idun Minerals Kabuki Brush för att applicera min foundation. Det är en alldeles lagom fluffig borste av syntet som passar utmärkt för ändamålet. En kul detalj med Iduns borstar är att alla kommer med en liten plastfot för att kunna förvaras stående.

Om du som jag är riktigt ljus i hyn och på jakt efter en bra mineralfoundation tycker jag absolut att du ska spana in Jorunn.

Idun Minerals foundation innehåller 9 gram produkt och kostar 349 kronor.
Idun Minerals Kabuki Brush kostar 195 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar