19 apr. 2013

Lily Lolo Prime Focus Eyelid Primer

Nu har jag testkört den vaxbaserade ögonprimern Prime Focus från Lily Lolo under ett par veckors tid och tänkte här sammanfatta mina upplevelser.


Prime Focus består av två nyanser: Buff och Lemon. Medan Buff ska neutralisera ojämnheter ska gulaktiga Lemon korrigera mörka områden - de kan användas var för sig eller tillsammans. Dessutom ska Prime Focus bidra till att ögonskuggor fäster bättre, ge ökad hållbarhet och mer intensitet i färgerna. Precis vad man kan förvänta sig av en ögonprimer, alltså.

Den stora skillnader mellan Prime Focus och andra primers jag använt är att Lily Lolos variant är vaxbaserad medan de flesta andra primers (Urban Decays Primer Potion och Too Faced Shadow Insurance, till exempel) är silikonbaserade. Lily Lolo har alltså satsat på naturligare ingredienser.


Primern är lätt att applicera, jag brukar desinficera mina fingrar och sedan försiktigt dutta produkten på ögonlocken. När jag först öppnade förpackningen blev jag lite rädd att primern skulle bli för mörk på min kritvita hy, men jag tycker att den smälter in förvånansvärt bra och ger ett slätt och fint resultat. Det fungerar fint för mig att blanda de två nyanserna för att få en naturlig bas och ensam på locket ser den här primern jämnare och naturligare ut än många andra jag provat.

Jag har testat Prime Focus tillsammans med såväl lösa som pressade skuggor i både mörka och ljusa toner. Jag upplever att skuggorna fäster bra över PF och det blir märkbart mer tryck i färgerna mot vad det blir på bar hud.

Hållbarheten är däremot inte lika god som med mina "vanliga" primers. Efter några timmar har skuggorna börjat glida runt på ögonlocket och lagt sig i små vallar där ögonlocken veckas. De creasar inte katastrofalt mycket, men tillräckligt för att jag ska störa mig på det. De första gångerna jag testade PF var creasandet till stor del mitt eget fel, eftersom jag applicerade för mycket produkt på huden. Genom att vara lite snålare vid applicering och grunda locket lätt med lite puder går det att minimera creasandet, men helt och hållet har jag inte lyckats få bukt med problemet. Jag tror att den här produkten passar bäst om man har aningen torr hy.

Jag hade ju en teori om att de två nyanserna gick att använda var för sig för att förstärka de varma respektive kalla tonerna i en ögonskugga. Jag provade, men tyckte inte att det märktes någon skillnad. Prime Focus neutraliserar helt enkelt hudtonen lite "för bra", haha.

Hittills har jag varit supernöjd med både foundation, ögonskuggor och läppstift från Lily Lolo. Prime Focus lever inte riktigt upp till samma kvalitet som övriga produkter. Det är ingen dålig produkt, men den kräver lite mer jobb än mina övriga primers. Om du däremot har lite torr hy tror jag den kan fungera bra för dig.

Dosan innehåller 6 ml produkt och kostar 179 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar