9 apr. 2013

Ny Faritrade-serie från Kicks!

Jag okynnessurfade lite bland webbshopparna och blev glatt överraskad när jag såg att Kicks lanserat en serie hudvårdsprodukter med Fairtrade-märkning. Fairtrade är som det låter ett schysstare sätt att handla som ska ge bättre levnads- och arbetsförhållanden för odlarna, samtidigt som det även uppmuntrar ett hållbarare sätt att bruka jorden. Vill man läsa mer om Fairtrade kan man göra det här.

Skin Treat består av två linjer; Virgin Olive Oil och Natural Oils, och bland produkterna finner vi bland annat handkräm, duschgel och bodybutter. Själv blev jag nyfiken på Pure Natural Oils duscholja som innehåller godsaker som kokosnötsextrakt, råsocker och vanilj. Ett stort plus är också att förpackningarna ser urfina ut! Priserna på produkterna ligger på 69-129 kronor.

Jag blir glad när allt fler aktörer väljer att erbjuda sina konsumenter produkter med mervärde. De gånger jag har möjlighet väljer jag nästan alltid eko/rättvisemärkt/cruelty free/naturligt framför "vanliga" produkter och jag har märkt på min omgivning att allt fler har börjat handla mer medvetet. Nu tror jag inte att en rättvisemärkt fotkräm är lösningen på alla världens problem, men det är åtminstone ett steg i rätt riktning.

Vilken kvalitet just de här produkterna håller återstår att se, men jag applåderar initiativet och kommer absolut spana in dem nästa gång jag närmar mig ett Kicks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar