30 apr. 2013

the Balm: Mary-Lou Manizer

Nu när solen börjar bli allt mer generös med sin närvaro är det många som väljer att pigga upp sina vintertrötta ansikten med lite solpuder i väntan på the real deal. Själv är jag på tok för ljus för att kunna bära upp någon form av bronzing-produkt med värdighet, så jag väljer att fuska till mig lite vårfräschör med highlighters istället. Till exempel the Balms Mary-Lou Manizer.


Mary-Lou Manizer från the Balm är en pressad puderprodukt som kan användas som highlighter, ögonskugga eller för att ge en allmänt fräsch lyster åt ansiktet/kroppen. Pudret känns härligt krämigt och är dessutom väldigt drygt - vill man använda det över hela ansiktet måste man verkligen vara fjäderlätt på hand för att inte se ut som en sötvattenspärla i ansiktet. Den ljusa champagnefärgen passar antagligen de flesta hudtoner och består av ett finkornigt skimmer - inget glitter.
Jag måste erkänna att jag köpte den här produkten främst för den underbart retrokitschiga förpackningens skull, men har sedan dess använt den som både highlighter och som ögonskugga. Den är perfekt att använda under ögonbrynet och i inre ögonvrån för att lyfta blicken och en liten dutt precis över amorbågen ger illusionen av lite extra plutiga läppar. Som highlighter fungerar den bra så länge man är noga med att blåsa bort överflödigt puder från borsten och applicerar ytterst lite åt gången tills man fått det resultat man önskar. Mary-Lou Manizer funkar sådär för att ge lyster åt hela ansiktet. Det enda sättet med vilket jag fått ett naturligt resultat har varit genom att applicera en tunn slöja av produkten under min mineralfoundation.

Mary-Lou Manizer innehåller 8,5 gram produkt och kostar drygt 200 kronor.

2 kommentarer:

 1. Var köpte du den? Har letat överallt!! Jättetacksam för svar!! :)
  /Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petra!
   Jag köpte min från retro/kitschbutiken Nostalgeek.se, men de verkar ha gjort sig av med större delen av sitt skönhetssortiment.
   I Sverige kan du just nu hitta den hos Lyko.se, den verkar vara tillfälligt slut hos både Eleven och Kicks.
   Om du hellre shoppar från utlandet finns den även hos feelunique.com, där den är några tior billigare :)
   Hoppas du får tag i den!

   Radera