8 apr. 2013

The Body Shop Tea Tree Blemish Gel

Tea Tree-olja är ett väl beprövat medel mot hudproblem, kanske främst vid akne. Den här gelen från the Body Shop beskrivs som en "bekämpare av orenheter" som ska fräscha upp och förebygga orenheter utan att torka ut huden. Det är en punktbehandling som ska appliceras direkt på det område som behöver behandlas. Tea Tree Blemish Gel ska även fungera under makeup.


Gelen är klar och ganska tunn i konsistensen. Den absorberas snabbt av huden och lämnar inga spår efter sig. Den karaktäristiska tea tree-doften är tydlig, men jag upplever inte att den dröjer sig kvar på huden särskilt länge. Applikatorn är av samma typ som brukar användas till läppglans och jag måste erkänna att det känns ganska otrevligt att först dutta runt med applikatorn på orenheter och sedan stoppa tillbaks den i hylsan igen. Å andra sidan har ju tea tree-olja en bakteriedödande effekt.

Jag har använt Tea Tree Blemish Gel för att punktbehandla orenheter 2-3 gånger per dag. Just vid applicering har gelen en fräscht svalkande effekt och med lite god vilja kan man kanske se att den dämpar rodnad en aning. Däremot är det ingen turbobehandling mot orenheter. Blemmorna bleknar sakta bort på någon vecka, men det gör de ju faktiskt även utan någon speciell behandling.

En tub innehåller 2,5 ml produkt och kostar 85 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar