12 juli 2013

Absolut Torr Wipes

Sommar. Varmt. Helt naturligt att svettas och inget att skämmas över, såklart. Däremot kan jag ibland känna att det är lite obehagligt när svetten klibbar mot kroppen och nästa dusch är flera timmar bort. Ett sätt att råda bot på problemet är att använda antiperspirant som hämmar svettproduktionen. Klassikern Absolut Torr är en supereffektiv antisperspirant som ska hålla svetten borta i upp till en vecka och har funnits på marknaden sedan 80-talet. Sedan något år tillbaka finns Absolut Torr även i form av våtservetter.

Jag har använt det klassiska Absolut Torr i stiftform någon gång ibland, men upplevt sveda och irritation på huden nästan var gång. Enligt produktinfon är innehållet i Absolut Torr Wipes precis detsamma som i "duttstiftet", vilket gjorde mig aningen skeptisk när jag fick hem den. Trots det bestämde jag mig för att testa och det är jag glad över idag.

Trots att innehållet är detsamma har jag inte upplevt någon form av irritation av våtservetterna. Däremot är de lika effektiva som originalet och håller armhålorna torra och fräscha i ungefär en vecka. Produkten kan även användas på händer, fötter eller andra ställen där man upplever obehagliga svettningar, men på händer och fötter upplever jag att effekten bara varar 3-4 dagar - vilket inte är så konstigt med tanke på att huden på händer och fötter utsätts för mer "nötning".

En förpackning Absolut Torr Wipes innehåller 10 singelförpackade våtservetter och kostar omkring en hundring på apotek. En servett räcker till att behandla flera områden på kroppen samtidigt.

2 kommentarer:

  1. Håller effekten i en vecka med att man duschar 1-2 gånger varje dag???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man duschar 2 gånger per dag skulle jag gissa att effekten blir lite kortvarigare - ungefär som på händerna som man ju i regel tvättar ganska många gånger per dag. Eftersom jag inte svettas under armarna när "skrubbar" jag inte särskilt frenetiskt där när jag duschar, det kanske är därför effekten håller så länge :)

      Radera