23 juli 2013

Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective Lotion

Jag använder i princip alltid någon form av solskydd i ansiktet, oftast i form av foundation med SPF. Under våren och sommaren är jag dessutom noga med att skydda resten av kroppen från solens skadliga strålar. När jag vet att jag ska vistas mycket utomhus brukar jag satsa på ett hög SPF, någonstans omkring 30-40, andra dagar satsar jag på en något lägre SPF.

Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective Lotion är en kombination av solskydd och hudvård med silkesprotein som enligt produktinfon ska vårda och återfukta huden extra mycket - upp till 12 timmar. Den skyddar både mot UVA- och UVB-strålar och finns i SPF 15, 30 och 50.

Det här är verkligen en favorit när det kommer till solskydd! Konsistensen är alldeles lagom krämig, den absorberas snabbt av huden utan att rinna eller kännas kladdig. Huden känns dessutom mycket riktigt återfuktad och den ljuvligt blommiga kokosdoften dröjer sig kvar en god stund efter applicering. Det här är inte bara min utan även min sambos favorit bland solskydden, tack vare doften.

Flaskan på bilden är en minivariant på 59 ml, men en fullstor flaska innehåller 180 ml och kostar drygt en hundralapp. Tyvärr har jag inte lyckats bli klok på om Hawaiian Tropic testar sina produkter/ingredienser på djur eller ej, men de företag som aktivt tagit ställning mot djurtester brukar vara ganska stolta och tydliga med det.

2 kommentarer:

  1. Håller med, den är riktigt bra, vi använder oss av den också nu i sommar och tycker den är bra och återfuktande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gillar verkligen att den både är kladdfri och återfuktande! Verkar vara svårt att kombinera de egenskaperna ;-)

      Radera