25 juli 2013

The Body Shop Nutriganics Smoothing Day Cream

Nutriganics Smoothing Day Cream är en certifierat ekologisk dagkräm för hud som börjat visa upp de första ålderstecknen. Den ska enligt produktinfon verka fuktighetsbevarande i upp till 12 timmar, bidra till att minska intrycket av rynkor och pigga upp huden.Jag har sedan tidigare använt och gillat både ögonkrämen och rengöringsgelen ur Nutriganics-familjen och har därför haft höga förväntningar på denna dagkräm. Efter att vid flera tillfällen ha fått småprover på produkten passade jag nyligen på att testa den under en dryg vecka (ett prov räckte till 2-3 appliceringar för mig). Min spontana känsla? Meh.

Konsistensen är krämig, men ändå lätt nog för att snabbt absorberas av huden. Doften är diskret och ganska fräsch och nog känns dagkrämen skapligt återfuktande under dagen. Däremot gör den inte speciellt mycket för det visuella intrycket. Kanske krävs det en längre tids användning än vad mina samlade prover räckte till, men någon form av synbar verkan hade den väl åtminstone kunnat bjuda på. Lite lyster, till exempel.

Det här är ingen dålig produkt. Om jag av någon anledning haft en flaska hemma hade jag nog använt den ibland, men jag tänker inte rusa till butiken för att skaffa mig ett exemplar trots att jag tilltalas av att den är ekologisk.

En flaska innehåller 50 ml och kostar 225 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar