4 sep. 2013

Grace Cole Boutique Wild Fig & Pink Cedar Cleansing Hand Wash

Sedan några veckor tillbaka står den här raringen på handfatet i vårt badrum. Brittiska Grace Cole's serie Boutique består av en hel radda produter, från duschgel och skrubbar till handkräm och bodylotions, och finns i fyra olika dofter. Av ren (haha) ytlighet valde jag den ljusrosa handtvålen med doft av "Wild Fig & Pink Cedar", eftersom den passade fint på vårt handfat.


Produkterna säger sig vara "packade med naturliga extrakt", men det hindrar inte att SLS dyker upp tidigt i INCI (innehållsdeklarationen). I doftserien med fikon och rosa ceder ingår i alla fall eteriska oljor från cederträ och patchouli, samt "naturliga extrakt" från honung, kamomill och rosa pion, vilket ger en ganska söt och fruktig doft.

Jag sprang på produkterna på ett apotek, jag vill minnas att det var Kronans Droghandel, och den största anledningen till köpet var de fina plastflaskorna, som prydda med en liten tofs känns lite lyxigare än den femtiolapp de kostar. Som handtvål levererar the Boutique en produkt som inte skiljer sig mycket från mängden. Den löddrar en del, känns inte speciellt uttorkande och doftar helt ok. Däremot är den inte särskilt dryg.

För omkring 50 kronor får man 500 ml tvål. Grace Cole testar inte sina produkter på djur.

1 kommentar:

  1. Åh, jag älskar den genomskinliga (haha vilken fin beskrivning) varianten! Den luktar helt fantastiskt. Jag har inte köpt den än själv men det kommer nog inte dröja förrän jag gör det. Förpackningarna är så himla fina :)

    SvaraRadera