12 sep. 2013

The Body Shop Shea Body Scrub

Ni vet de där produkterna man återvänder till, om och om igen trots att nyheter matas ut på löpande band. De där man nästan glömmer bort ibland, men sedan undrar varför sjutton man inte alltid har en hemma? Shea Body Scrub från The Body Shop är en sån produkt för mig.


Enligt TBS:s egen produktbeskrivning är Shea Body Scrub en oljebaserad skrubb med exfolierande saltkorn och ekologiskt socker. Shiasmör ska verka fuktighetsbevarande och göra huden mjuk medan sojaoljan innehåller fettsyror som ska bibehålla fuktbalansen och hudens naturliga fuktbarriär. Produkten är enligt TBS lämplig för mycket torr hud.

Ja. Den här produkten håller precis vad den lovar. Skrubbkornen är alldeles lagom stora och många och bjuder på ett skönt riv i duschen. En stunds skrubbande lämnar huden alldeles babylen och efter duschen ser jag hur vattendroppar ligger som pärlor på huden där oljorna lagt sig som en skyddande hinna, men jag upplever inte att det känns kladdigt eller klistrigt. Det finns inte heller något som helst behov av någon bodylotion efteråt. Kombinera de härliga egenskaperna med en underbart söt och mysig doft så är det inte svårt att se varför just det här är en av mina absoluta favoriter - sedan urminnes tider!

Den enda svaga punkten är möjligtvis priset; 195 kronor för en 200 ml-burk tycker inte jag är särskilt kul att lägga på en duschprodukt, men i det här fallet är jag uppenbarligen beredd att göra ett undantag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar