19 mars 2014

IsaDora Volume & Curl Mascara

Jag är sedan tidigare ett fan av IsaDoras All Day Long Lash Mascara - en trevlig vardagsmascara som är jättelätt att tvätta bort med bara ljummet vatten. Därför blev jag naturligtvis nyfiken när de lanserade Volume & Curl som även den lovar lång hållbarhet och "super easy removal" (= ljummet vatten och ett lätt tryck med fingrarna).


Volume & Curl är en tubmascara som ska forma fransarna och ge volym. Den böjda borsten ska göra appliceringen "ergonomisk" samtidigt som den trycker upp fransarna till en böjd form - en effekt som ska stanna kvar när mascaran torkat. Borsten kräver en speciell appliceringsteknik där man först använder den böjda utsidan för att applicera mascaran över fransarna. Därefter används insidan av borsten för att pusha upp franstopparna under några sekunder för att ge en böjd effekt.Mitt första intryck av den här mascaran var att borsten kändes ganska otymplig och hade svårt att komma åt de allra kortaste fransarna. Efter två veckors användande har det intrycket bestått. Formulan är dessutom tjock och klumpar lätt ihop fransarna till spindelben, speciellt om jag inte torkar av överflödig produkt innan jag böjer upp franstopparna. Den böjda effekten kan med lite god vilja anas, men jag uppnår egentligen samma effekt eller bättre med vilken mascaraborste som helst.

Hållbarheten och borttagningen då? Njäe. Jag vet inte om Volume & Curl har samma formula som All Day Long Lash Mascara eller inte, men den beter sig åtminstone inte likadant. V&C smetar inte, men den flagar en hel del. Andra tubmascaror jag testat har dessutom lossnat som små tuber när jag tvättat av dem, men V&C lossnar snarare i klumpar som lämnar mörka rester på huden och jag måste följa upp med en makeupremover för att avlägsna resterna.

Jag har inte hunnit läsa andra bloggares åsikter om den här mascaran ännu, men jag hoppas att jag kommit över ett måndagsexemplar och att andra har bättre erfarenheter av Volume & Curl. Det här är nämligen inte alls i klass med vad IsaDora vanligtvis brukar leverera. Mascaran innehåller i alla fall 12 ml och kostar omkring 150 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar