2 maj 2014

The Body Shop Vitamin E Aqua Boost Sorbet

En av vårens nyheter från The Body Shop är en ansiktskräm i sorbetform. Aqua Boost Sorbet är senaste tillskottet i Vitamin E-familjen och beskrivs som en svalkande lätt ansiktskräm som ska göra huden mjuk och len. Den ska verka fuktighetsbevarande och samtidigt ge hyn en matt finish.


För att verka fuktighetsbevarande i 24 timmar innehåller krämen Aqua Spheres - mikroskopiskt små sfärer med fukt som fungerar som minimala reservoarer. Varje burk innehåller enligt TBS över 2 miljoner av dessa Aqua Spheres.

Shiasmör, sojaolja och vetegroddsolja har en fuktighetsbevarande verkan medan mineralpartiklar absorberar fett och håller huden matt. Sorbetkonsistensen beskrivs som fjäderlätt och ska enligt uppgift "smälta in i huden".


Jag har nu använt mig av Aqua Boost Sorbet i ganska precis en vecka och hittills har den levererat på precis alla punkter - jag är imponerad! Konsistensen är verkligen som en mjukt vispad sorbet och är härligt svalkande på huden. Krämen innehåller även mentol och jag gissar att det är den som bidrar till den svala känslan. Jag har inte lyckats hålla mig från att rengöra ansiktet i 24 timmar, men det känns åtminstone som att krämen verkar fuktighetsbevarande under hela dagen och jag märker även att hyn håller sig matt långt fram på eftermiddagen.

I vanliga fall är jag emot parfymerade ansiktsprodukter, men den här krämen doftar så ljuvligt att jag förlåter den. Krämen kommer i en frostad glasburk som visserligen är söt att se på men jag hade nog hellre sett att den kom i en mer hygienisk och badumsgolvsvänlig tub. I övrigt är jag stormförtjust och hoppas att Aqua Boost Sorbet fortsätter hålla måttet även om några veckor. Jag återkommer med en uppdatering i saken om det visar sig att nyhetens behag klingar av.

En burk innehåller 50 ml och kostar 215 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar