22 juli 2014

Fem tomma #2

Många av mina begåvade bloggkollegor kör regelbundet inlägg med rubriken "Tio Tomma", vilket innebär att de visar upp och ofta snabbrecenserar tio produkter/förpackningar som nyligen tagit slut. Eftersom jag inte har plats att spara massa tomma burkar och flaskor och inte heller gör slut på särskilt många produkter innan jag kastar mig över nästa, tänkte jag köra en mer blygsam variant med fem produkter. Dels tycker jag själv det är intressant att se andras inlägg av den här typen och dels känns det som ett bra sätt att få med små minnesanteckningar även för de produkter som inte uppmärksammats med egna inlägg. Nu har jag storstädat i mina sminkhurtsar och passade på att föreviga följande kvintett innan de åkte ner i soppåsen.


1. Dr Bronner's Magic Soaps Lavender. Fairtrade, eko och cruelty free. Dr Bronner's klassiska tvål sägs vara användbar till lite av varje, allt från fläckborttagning till hårtvätt och disk. Jag har använt den till handtvål, genom att späda ut den rejält med vatten i en "skumtvålpump". Jag har även försökt använda den till håret, men för det ändamålet var den alldeles för effektiv, trots att jag spädde den rejält. Doften av lavendel är stark och naturlig och det känns verkligen som tvålen är ordentligt rengörande. Det gäller att späda den för att den inte ska kännas uttorkande. Att den späds ut gör dessutom tvålen väldigt dryg. Jag gillar konceptet bakom tvålen och jag tycker historien om Dr Bronner själv är spännade, även om det som tvål sett inte är mycket mer än just en tvål. Helt ok.

2. Visine Ögondroppar använder jag för att förvandla mina vanliga ögonskuggor och lösa pigment till flytande eyeliners. Jag tycker det ger ett mer hållbart resultat än vanligt vatten och är betydligt billigare än mixing mediums som är speciellt avsedda för ändamålet.

3. IsaDora Volume & Curl Mascara har jag skrivit närmare om här. Inte superimponerad av den och den åkte i soporna innan den tog slut.

4 Vichy Normaderm dagkräm för fet och oren hy ska tillföra fukt och återställa balansen i huden. Den ska även ge ett matt och jämnt utseende. Jag tyckte att den verkade tillfälligt fuktgivande, men upplevde inte att den gav vare sig någon matt eller utjämnande effekt. Tyvärr.

5. Oriflame Ecobeauty Smoothing Eye Cream skrev jag om första gången här. Nu har jag avverkat min andra tub och jag är fortfarande väldigt nöjd med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar