12 aug. 2014

Urtekram Volume Shampoo Rasul

Danska ekomärket Urtekram har ett brett sortiment med allt från jordnötssmör till deodorant. Jag har under några veckor använt mig av Urtekrams volymschampo med rasullera. Rasul är en afrikansk tvåljord som länge använts i hår- och hudvårdssammanhang. Förutom volymgivande rasul innehåller schampot även aloe vera och glycerol som ska förhindra att håret torkar ut.
Schampot har en speciell, lite kornig känsla tack vare leran, men är lätt att massera in i hårbotten. Det är dock nästan nödvändigt att ha flaskan stående upp-och-ner i duschen eftersom leran annars vill samlas på botten av flaskan. Schampot doftar fräscht av mint och ger ett tjock krämig lödder. Det löddrar verkligen oväntat mycket och det tog mig några hårtvättar innan jag lärde mig dosera lagom utan att skapa ett skuminferno i duschen.

Schampot är lätt att skölja ur håret och direkt efter hårtvätt känns håret verkligen rent, nästan så man tror att det ska kännas torrt efteråt. Tyvärr håller den rena känslan inte i sig mer än en halvdag eller så, mitt hår känns snabbt fett och smutsigt igen och jag upplever inte alls att håret får någon volym. Kanske är det min hårbotten som försöker kompensera för en effektiv rengöring, men på mig fungerar det här schampot inte alls, trots att jag försökt under flera veckor. Trist!

Min flaska innehöll 250 ml och kostade omkring 60 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar